Nieuwsbrief Centrum Management Groep Haarlem, juni 2011

Appelaar net op tijd open voor ShoppingNight

Met de ShoppingNight voor de deur (aanstaande donderdag), kon het opengaan van De Appelaar, afgelopen vrijdagmiddag, uiteraard niet op een beter moment komen! Na maanden van hard werken is de heropening van de belangrijke garage een feit. Tot grote opluchting van alles en iedereen die de binnenstad een warm hart toedraagt. In deze nieuwsbrief van de Centrum Management Groep Haarlem vindt u uiteraard meer nieuws over De Appelaar, over de ShoppingNight (met de langste rode loper ter wereld!), maar ook over tal van andere zaken. Mocht u ergens op willen reageren, dan kan dat natuurlijk. Vragen en/of op- en aanmerkingen kunnen gericht worden aan centrummanager Fred Postma, fredpostma@centrum-haarlem.nl

De Appelaar is weer open!

Het is zo ver. Na de brand op 27 oktober van het vorige jaar is De Appelaar vanaf vrijdag 10 juni om 14 uur weer toegankelijk voor bezoekers van de binnenstad. De bewegwijzering in de stad is meteen aangepast. De garage werd vlak daarvoor door de brandweer uitvoerig gecontroleerd om te zien of aan alle wettelijk gestelde brand- en veiligheidseisen is voldaan. Tevens werden diverse andere tests uitgevoerd. De openstelling is voor ondernemers in dit deel van Haarlem een opluchting net als voor bezoekers aan de Philharmonie, Toneelschuur, winkels en tal van horecagelegenheden! Met de heropening van De Appelaar, kan de ShoppingNight van 16 juni een nog groter succes worden. Attendeer uw klanten hierop!

Opening winkelgebied Raaks

Op 25 mei jongstleden vond de feestelijke opening plaats van het spiksplinternieuwe winkelgebied Raaks. Met een groot aantal leuke, originele acties en optredens (o.a. de 3JS) en mooie woorden van diverse betrokkenen, werd de opening luister bijgezet. Al heel wat mensen weten het gebied reeds te vinden. Mede door de grote aantrekkingskracht van de Jopenkerk en de grote variëteit van het winkelaanbod, maar natuurlijk ook omdat je zo lekker dichtbij je auto kwijt kunt in de nieuwe Raaks-garage.
 

Kom shoppen tijdens de Haarlem ShoppingNight!

Haarlem nodigt iedereen die van shoppen houdt van harte uit om op 16 juni aanstaande naar de Haarlemse binnenstad te komen. Speciaal voor alle bezoekers legt de stad op die avond de rode loper uit. Tot middernacht kan er volop worden geshopt en geprofiteerd van aantrekkelijke kortingen. Van ‘hoe later het wordt hoe meer korting' tot aan marktkramen vol aanbiedingen.
Maar er is meer. Winkeliers pakken flink uit en trakteren het publiek op leuke activiteiten, live muziek, straattheater, hapjes, drankjes, workshops en modeshows. Op acht locaties in de stad is een uitgebreid programma: Zijlstraat, Anegang, Proveniersplein, Kleine Houtstraat, Gierstraat, Schagchelstraat, Oude Groenmarkt en Hortusplein. En wat is er nou leuker dan genieten van heerlijke muziek en ander entertainment terwijl je jouw favoriete jurk of broek koopt tegen een interessante korting?

Haarlem legt langste rode loper ter wereld

Haarlem rolt tijdens de Haarlem ShoppingNight de langste rode loper ter wereld uit. Vrijwel alle winkelstraten in de binnenstad worden met elkaar verbonden. In totaal wordt er 5 kilometer van de rode mat gelegd. Hiermee verwelkomt Haarlem alle bezoekers van de Haarlem ShoppingNight en doet zij een gooi naar de record van het Guinness Book of Records. Het huidige record komt uit België en staat op 4.4 kilometer. De loper zorgt niet alleen voor een feestelijk en gastvrij gevoel, maar dient bovendien als richtingaanwijzer voor het uitgebreide programma. Om 18 uur wordt de rode loper officieel geopend. Zorg dat je erbij bent! Locatie: Grote Markt. De rode loper wordt mede mogelijk gemaakt door HEBO Verhuur, Event Flooring Solutions uit Lelystad, www.heboverhuur.nl. HEBO Verhuur: de wereld aan je voeten.

Win 4 maanden gratis naar de film bij Pathé Haarlem

Op 2 juli 2011 opent bioscoop Pathé Haarlem haar deuren in het nieuwe Raaksgebied. Ter gelegenheid hiervan geeft Pathé Haarlem 25 unlimited kaarten weg tijdens de Haarlem ShoppingNight. Met deze kaart kan de winnaar 4 maanden lang gratis en onbeperkt naar de film bij Pathé Haarlem. Kijk voor de actie op www.haarlem.nl

Pre-Holiday Party Transavia op Grote Markt
 
Transavia.com organiseert op 16 juni vanaf 20 uur de gratis Pre-Holiday Party op de Grote Markt, dress code: Italiaanse stijl! Kom op tijd en maak grote kans op gratis tickets. Party along met optredens en 538 DJs on Tour. Kijk voor de actie op www.transaviaparty.nl
Meer informatie? Bekijk het volledige programma van de Haarlem ShoppingNight op www.haarlem.nl of haal een programmakrant bij één van de winkeliers in de binnenstad. En om je alvast een impressie te geven wat er die avond allemaal gaat gebeuren zijn acht promotiefilms gemaakt. Ook die kan je bekijken op de website. De films zijn gemaakt door Jasper Nuijt van OK_TV. 

Overige evenementen deze maand:
17 juni: Grachtenloop 
18/19 juni: Houtfestival (Haarlemmer Hout)
19 juni:   Mars der Muzikanten (Grote Markt) 
26 juni:   Haarlemse Boekenmarkt (Centrum)

Kuoni voor verre reizen op maat

Kuoni Travel Nederland BV is een organisatie gespecialiseerd in verre reizen op maat. De Kuoni reiswinkel is sinds december vorig jaar gevestigd in de Zijlstraat 95. Een locatie die past bij Kuoni vertelt shopcoördinator Mirja Daems. ,,We zochten naar een plek die qua merken past bij ons product. De Zijlstraat sluit daar perfect op aan. We hadden in het begin wel moeite om zichtbaar te zijn, maar nu we een mooie groene luifel hebben, wordt onze winkel sneller herkend door passanten. We hebben ook een winkel en Den Haag en in Amsterdam. Haarlem bevalt uitstekend. Het is een prachtige stad."

Wonen boven Winkels Haarlem werkt aan vitale stad

Het project Wonen boven Winkels in Haarlem is nu al een succes. In een relatief korte periode zijn er circa 40 woningen boven winkels in de binnenstad gerealiseerd en opgeleverd en er zullen nog veel woningen gaan volgen in de komende maanden. De gemeente Haarlem realiseert zelf geen woningen, maar interesseert pandeigenaren om dat te doen en ontzorgt hen daarbij zoveel mogelijk wat betreft de gemeentelijke procedures. Er is interesse bij particuliere pandeigenaren, maar ook bij de grotere beleggers.

Erwin Kerkhoff werkt als acquisiteur en projectleider bij dit project samen met Jan Fontein, die ambtelijk opdrachtgever is namens de gemeente Haarlem. Erwin Kerkhoff: ,,Wij streven naar een vitale en leefbare stad. Wonen boven Winkels Haarlem is één van de middelen die kan worden ingezet om dat te bereiken. "
Naar de mening van Jan Fontein en Erwin Kerkhoff is de sleutel voor het succes van Wonen boven Winkels Haarlem de brede benadering van het project. ,,Door ook naar verbetering en zo mogelijk verruiming van de winkelruimtes te kijken, andere functies dan wonen te betrekken, zoals short stay, bed & breakfast en hotel, kunnen creatieve oplossingen worden gevonden, waarmee een sterke, duurzame en multifunctionele binnenstad wordt gecreëerd en waaruit financiële ruimte ontstaat, om te investeren in woningen boven de winkels."

,,Wij sluiten onze ogen niet voor de belangen van deze pandeigenaren", besluit Erwin Kerkhoff. ,,Als het mes aan twee kanten kan snijden, is dat alleen maar beter en ontstaat een prettige samenwerking met respect voor elkaars belangen." Meer informatie op www.wonenbovenwinkelshaarlem.nl

Ondernemersloket gemeente Haarlem

Onderdeel van de Kamer van Koophandel dienstverlening-nieuwe-stijl is een nauwere samenwerking met de gemeente Haarlem via het Ondernemersloket. Gebleken is dat deze samenwerking ondernemers veel tijdwinst oplevert. Het bestaat vooral uit kennis delen waarbij de lijntjes zo kort mogelijk worden gehouden. Als ondernemers vragen hebben over regelgeving, dan kan de Kamer van Koophandel snel doorverwijzen naar de juiste persoon en andersom.

Levendige discussie over zondagopenstelling

Het Haarlemse college van B&W heeft onlangs een besluit voorgelegd om alle winkels in de stad de mogelijkheid te geven hun winkel open te stellen op alle zon- en feestdagen van 12.00 - 20.00 uur. Na dit besluit is een inspraakprocedure gestart die op 25 juni zal worden afgerond. Op woensdag 18 mei hield de Centrum Management Groep Haarlem een discussieavond voor ondernemers, wijkraden en raadsleden in Stempels. Herman Opmeer van Opmeer PR & Communicatie was gevraagd om als onafhankelijke voorzitter de discussie in goede banen te leiden.

Het werd een levendige discussie tussen voor- en tegenstanders. Met ongeveer 80 deelnemers was de zaal goed gevuld. Onderzoek van het gemeentelijke onderzoeksbureau OenS gaf een goed beeld van de voor- en tegenstanders. Uit het onderzoek was naar voren gekomen dat de meerderheid van de ondernemers tegen meer koopzondagen is. De grootwinkelbedrijven en de supermarkten echter zijn vooral voorstander van meer koopzondagen. Ook de meeste belangenverenigingen zijn om uiteenlopende redenen voorstander

Er werd een aantal conclusies getrokken uit de discussie. Zo vindt iedereen het belangrijk dat er duidelijkheid en eenduidigheid moet zijn voor de consument over de openingstijden. Men vindt het belangrijk dat de ondernemer zelf de vrijheid krijgt om beslissingen te nemen. Daarnaast werd er een beroep gedaan om vaart te houden in het besluitvormingsproces.

 

 
Logo Haarlem.nl Logo Haarlem Centraal Logo MKB Haarlem Logo Horeca Nederland Logo VEBH Haarlem Logo Haarlem Lichtstad
 
WWW.CENTRUM-HAARLEM.NL - NIEUWE GRACHT 98/B - 2011 NL HAARLEM - TEL.: 06-57778378

Klik hier als u geen email meer wenst te ontvangen van Centrum Haarlem.